Recept-Creme Brulée met aardbeien

Posted on 16 juni 2009

13



 
Voor een creme brulée zijn de volgende  ingredieenten nodig:
 
                             250 ml melk (biologisch)
                             250 ml slagroom (biologisch)
                             2 vanillestokjes
                             100 gram suiker
                             5 eierdooiers ( middelgroot en bij voorkeur biologisch)
                             250 gram aardbeien
                             4 tot acht lepels rietsuiker                          

 

Hoewel een brulée heel wat lijkt, is het heel eenvoudig te bereiden en de bereiding gaat als volgt:
Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de melk en de slagroom in een steelpannetje en verwarm het al roerend tot het bijna begint te koken.
Snijd de vanillestokjes over de lengte doormidden en schraap het merg eruit en voeg het melkroommengsel en laat het trekken.
Prak de aardbeien, hou er een paar apart voor de ganering.
Doe de eierdooiers en de suiker in een kom en klop het tot er een lichtgeel mengsel ontstaat, roer het melkroommengsel en de aarbeien erdoor.
Spoel vier schaaltjes om met koud water en giet het aardbeienmengsel voorzichtig in de schaaltjes.
Plaats de schaaltjes in een grotere schaal en vul de schaal tot halverwege.
Plaats de schaal in de oven en de brulée ongeveer een uur laten garen.
Haal de puddinkjes uit de oven en laat ze afkoelen en bestrooi elk van de puddinkjes met een of twee lepels rietsuiker.
Laat de suiker caramelliseren met een bruléebrander of gebruik anders een verfbrander. Garneer de schaaltjes met de apart gehouden aardbeien.
                                                     
Posted in: Méli-Mélo