Vlier-heeft vele mogelijkheden

Posted on 21 mei 2009

0



Beignets met vlierbloesem

Vlier is een veelzijdig heesterachtige struik. Er worden geneeskrachtige krachten aan toegedicht. Zo is thee dat getrokken is van de bladeren bloedreinigend of de gekookte bessen versterken de stofwisseling en ook reuma. Een huismiddeltje, gebruikt om muggen weg te houden, bijeengebonden gekneusde bladeren die men boven  deur of raam hangt. En natuurlijk is de vlier bruikbaar in de keuken. Denk maar aan de vlierbessensap, vlierbessenjam. De bloesem van de vlier kan men gebruiken als vulling van beignets.
 
 
 Voor degene die niet weten hoe je een beslag voor beignets moet maken, volgt hier het recept:
 Wat heb je nodig:
 150 gram bloem (gezeefd)
 wat zout en een ei
 1 1/2 dl bier ( van het betere soort)
 1 liter plantaardige olie
 
Het bereiden gaat als volgt:
Verhit de olie tot 180 graden en roer het ei los, doe het gezeefde bloem en het zout in een kom en roer het ei erdoor.
Roer beetje bij beetje het bier erdoor tot er een glad beslag ontstaat. Haal de vlierbloesem door het beslag en bak de beignets in ongeveer
4 minuten bruin. Uit laten lekken op een stuk keukenpapier.
Bon appétit!
Posted in: Méli-Mélo