Draadloos Groningen

Posted on 29 april 2009

4Draadloos Groningen, deze zomer

Groningen krijgt als een van de eerste steden ter wereld een stadsdekkend systeem voor draadloos internet, Draadloos Groningen. Deze zomer start de aanleg van het netwerk in het centrum van de stad, dat in oktober klaar moet zijn. Begin 2011 zal dan de hele stad Groningen beschikken over een draadloos netwerk. Het systeem voor draadloos internet in Groningen is ook bijzonder omdat er niet met hot spots wordt gewerkt maar met één stadsdekkend WIFI netwerk. Ook is het Groningse systeem bijzonder in schaal, want nergens ligt een netwerk van een dergelijke grootte, aldus woensdag een woordvoerder van het project Draadloos Groningen.

Foto: Antoon Foobar (Flickr)
Bron: Groninger Internet Courant

Het project is een initiatief van het Akkoord van Groningen, waarin de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en de gemeente Groningen samen werken.

Omdat Draadloos Groningen de gehele stad omvat zijn de toepassingsmogelijkheden groot. Het gaat daarbij om locatieonafhankelijke toegang tot informatie, toegang tot eigen instellingsnetwerken voor de onderwijsinstellingen of om toeristische informatie voor bezoekers van de stad. Daarnaast moet het draadloos netwerk nadrukkelijk een testbed worden voor nieuwe toepassingen zoals het opvangen van sensorinformatie en locatieafhankelijke toepassingen en beheer op afstand.

Advertenties
Posted in: Méli-Mélo