Ouderwets koffiegenot

Posted on 18 april 2009

1Ouderwets koffiegenot

Door Jeroen Majoor- http://2kattenvanjeroen3.spaces.live.com/default.aspx

Afgelopen week stond in de krant dat Philips miljoenen Senseo-apparaten terugriep omdat de kans bestond dat de apparaten het zouden kunnen ontploffen. Nou ja ontploffen, de boiler van het apparaat zou kunnen springen. Dat probleem blijkt dan weer te ontstaan doordat de afvoer van heet water geblokkeerd wordt door kalkafzetting en het systeem dat de temperatuur van het water bewaakt niet goed functioneert. Wereldwijd heeft Philips miljoenen van die Senseo-apparaten teruggeroepen. 
 
                                         

Persoonlijk heb ik er niet zo’n probleem mee omdat ik bij de koffie die afkomstig is van een senseo-apparaat geen koffiegevoel krijg. Ik vind namelijk dat de koffie handmatig gezet dient te worden, zodat men kan genieten van de aromageuren die vrijkomen bij het het zetten van de koffie en ook de smaak van het vers
gezette kopje koffie is intenser dan het het vlakke smaakje van de senseo-koffie.
 
Voor degene die door het senseogevoel niet meer weten hoe een lekker bakje koffie gezet dient te worden, heb ik een recept gevonden in het Wannee-kookboek en dat gaat als volgt:
 
Maal de koffie, stamp hem, nadat de koffiepot en de filter met heet water omgespoeld zijn, stevig in het filter.  Vul hem voor 3/4 en zet er een klein zeefje op, giet er zoveel kokend water op todat de koffie  geheel doordrenkt is. Sluit de tuit met een schoon propje papier of een kurkje. Wacht met opnieuw opschenken tot de koffie in elkaar is gezakt, anders loopt het te vlug door. Giet er dan nog kleine scheutjes kokend water bij, tot de druppels niet donker genoeg meer zijn.. Vul de kopjes voor 1/4 met  het koffieextract en vul ze verder  met kokende melk.
 
Enjoy!
Advertenties
Posted in: Méli-Mélo