E-Magazine Space Special

Posted on 8 april 2009

5…….Gedichten, columns, blogs, beeldende kunst, film, fotografie, muziek, theater, geschreven, gemaakt of opgemerkt………
 
Na net een weblog gelezen te hebben over het "’illegaal" kopieren van foto’s of zelfs hele logs, is het denk ik nu wel even tijd om wat zaken te nuanceren. Om te beginnen is deze site geen privé-site van 1 persoon, die zich maar allerlei dingen onterecht zou toeeigenen.Dit log staat op een E-magazine waarin allerlei actuele, creatieve, bijzondere, opvallende dingen, die te zien zijn op verschillende sites in Spaceland worden samengebracht. Elke maand zijn er weer andere onderwerpen, die zijn opgevallen en die de moeite waard zijn om te "highlighten". Ten alle tijde wordt vermeld waar de gegevens of het getoonde materiaal vandaan komt met naam, een vermelding met link naar de site en onder de foto’s Copyright vermelding. Verder hebben degenen die het magazine samenstellen ook nog hun eigen inbreng. Er worden verhalen geschreven, foto’s geplaatst, opmerkelijke zaken op het gebied van kunst genoemd en getoond. Er is een agenda met interessante exposities, op muziek gebied wordt aandacht besteed aan concerten, optredens…..Er zijn boekbesprekingen….enz… Space-Special is een digitaal tijdschrift, waarin je iedere keer weer iets anders kunt lezen of zien…..van elke maand wordt een inhoudsopgave gemaakt met alle gepubliceerde logs, gerubriceerd op onderwerp….het hele jaar door kun je daardoor een voor jou interessant onderwerp nog eens rustig bekijken… Een hele andere insteek dus, dan "een doorsnee" Space. Voor sommigen is dat blijkbaar wel wennen, maar er zijn ook al veel mensen die ons positief hebben benaderd. Aan het aantal bezoekers in de statistieken te zien, wordt ook duidelijk dat er belangstelling is voor dit initiatief. We zitten al in april en ik moet zeggen dat het erg leuk is om te merken hoe dingen hier(soms heel spontaan) ontstaan.
 
Het is overigens wel de bedoeling dat dingen in onderling overleg worden afgesproken. Dat dat niet altijd goed is gegaan in de praktijk is wel een punt van aandacht.
In het vervolg zal daar zeker rekening mee worden gehouden. Deze maand zal er ook weer een fotowedstrijd "In-the Spotlight" april worden geplaatst. Aan de gespotte foto’s zal vooraf toestemming worden gevraagd aan de desbetreffende eigenaren. Je bepaalt vanaf nu of je wel of niet in het zonnetje gezet wil worden……
 
De redactie is overigens altijd in voor positieve op-en aanmerkingen… we willen graag eventuele "kinderziektes" verhelpen en onze opzet verbeteren waar dat kan….
 
Namens de redactie
Agnès  
 
 
Advertenties
Posted in: Méli-Mélo