Internetten is goed voor de productiviteit

Posted on 4 april 2009

0Internetten is goed voor de productiviteit

 Brent Coker- Universiteit van Melbourne

Door Jeroen Majoor – http://2kattenvanjeroen3.spaces.live.com/default.aspx

Met surfen onder werktijd blijkt de productiviteit van werknemers groter te worden. Ook het regelmatig bekijken vanYouTube-filmpjes of langs Facebook( red.: en Spaces???!) te surfen maakt mensen 9 % productiever op het werk dan de mensen die dit niet doen. Dit stelt professor Brent Coker van de universiteit van Melbourne na onderzoek onder 300 personen. De bedrijven spenderen miljoenen aan software om sociale netwerksites of om online winkelen te blokkeren, omdat ze denken dat het verlies aan arbeidsproductiviteit een enorme kostenpost is.
            
Niets is minder waar aldus Coker, volgens hem helpt pauzeren door leuke websites te bezoeken de werknemers daarna weer geconcentreerd te kunnen werken.
Coker: Het hoofd komt dan tot rust, waardoor werknemers erna productiever zijn. 70 % van de werknemers surft regelmatig ter ontspanning op het internet en het populairste werkontwijkende gedrag is het zoeken van informatie over producten en het bezoeken van nieuwswebsites. Het spelen van spelletjes en het bekijken van filmpjes zijn ook populaire vormen van plezierinternetten. De arbeidsproductiviteitstoename geldt echter alleen als mensen voor minder dan 20% van hun werktijd aan dit tijdsverdrijf besteden. Daarboven neemt de productiviteit juist af.
Advertenties
Posted in: Méli-Mélo