Hoe zit het nu met de AWBZ?

Posted on 24 februari 2009

624 februari
Zoals bekend weet vrijwel niemand waar de 22 miljard Euro die besteed wordt in de AWBZ blijft, maar de regeringscoalities zeggen dat ze genoeg hebben aan de informatie die staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid aan hen verstrekt. Alleen GroenLinks en de PVV willen meer inzicht in de uitvoering.
 
 
                                  
  
Het gaat hier om de verantwoording van de uitvoering van de AWBZ, die onverzekerbare zorg vergoedt zoals opname in een verpleeg- of verzorgtehuis, gehandicaptenzorg en zorg aan huis voor ouderen en gehandicapten. In totaal zijn er 2500 instellingen betrokken bij de uitvoering en het gaat dit jaar om ongeveer
22 miljard Euro, waaraan een werknemer met een modaal inkomen zo’n 300 Euro bijdraagt. Over de uitvoering van de AWBZ wordt in Den Haag geen algemeen verslag of prognose opgemaakt.  Zoals gezegd geven de regeringspartijen aan dat ze genoeg informatie krijgen van de staatssecretaris. Toch weten ze weinig tot niets te vertellen over de wachtlijsten bij de zorginstellingen. Ook is men niet goed op de hoogte van de investeringen van de diverse instelllingen: zie Philadelphia met hun nogal bizarre investeringen in een hotel en kasteel.
 
Lees verder voor de veranderingen in de AWBZ, die zijn ingegaan per 1 januari 2009:
 
 
Advertenties
Posted in: Méli-Mélo